کتلاک مؤسسه

کتلاک مؤسسه

مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل تاریخچه

الحمدلله والصلاة والسلام علی رسول الله وعلی آله وصحبه اجمعین 

مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل یک نهاد خصوصی و مستقل که در جهت تحقق اهداف خویش از قبیل توسعه و انکشاف بخشهای مختلف جوامع انسانی مخصوصاً علمی و اکادمیک نقش بارز را ایفا مینماید تا از طریق تحصیل و تعلیم بتواند کشور عزیز خویش را از فقر و بیچاره گی نجات داده و زمینه تحصیل را برای استعدادهای کشور فراهم ساخته تا تحصیلات عالی خویش را تکمیل نموده و در چوکات قوانین نافذه کشور مصدر خدمت به جامعه شود.

این مؤسسه توسط شماری اساتیدهدفمند که در پوهنتون های مختلف ملی و بین المللی مصروف تدریس و کارهای اداری بودند در سال  1393 اساس گذاشته شده و جواز رسمی فعالیت خود را از وزارت محترم تحصیلات عالی بدست آورده و در دو پوهنځی حقوق و علوم سیاسی که دارای دیپارتمنت

 ( قضاء و څارنوالی و اداره و دیپلوماسی ) و انجنیری تحت دو دیپارتمنت (سیول و مهندسی ) فعالیت خود را اغاز نموده است و در سال 1395 بنابر تقاضا و نیازمندی های جامعه و منطقه اداره تحصیلات عالی مستقبل توانست جواز رسمی پوهنځی شرعیات را که دارای دو دیپارتمنت ( فقه و قانون و تعلیمات اسلامی )میباشد بدست بیاورد. و اهداف این مؤسسه بر اساس پلان های دقیق طرح ریزی شده توسط مؤسسین تحقق میابد.

مؤسسه تحصلات عالی مستقبل به عنوان یک نهاد تحصیلی در حال رشد در جهت عرضه خدمات معیاری و سودمند برای همه مردم کشور خود را متعهد و ملزم میداند. ریاست مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل و هیآت رهبری آن در روشنایی اصول و نورم های پذیرفته شده در مطابقت با معیارهای تعین شده از طرف وزارت محترم تحصیلات عالی گامهای را جهت ساخت پلان  استراتییژیک و تطبیق و نظارت از آن برداشته است. و از اغاز مؤسسه تا فی الحال سه دور از محصلین را فارغ داده است که اکثریت آنها در سایر نهاد های دولتی و خصوصی مصروف خدمت به جامعه خویش میباشد.

پلان استراتیژیک مؤسسه:

 

خداوند متعال را سپاسمندیم که توفیق عنایت فرمود تا پلان استراتیژیک پنچ ساله مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل را جهت بهبود و ارتقای کمی و کیفی این نهاد برای انجام بهتر رسالت آمدن به اهداف بزرگ تعیین شده  ، تدوین و ترتیب  نماییم .

برمبنای نظریه های جدید رهبری و مدیریت هر سازمان و نهادی از جمله نهادهای تحصیلات عالی نیازمند الگوها برای پلانگذاری و پیشبرد های آن نهاد است  . براساس این الگوها مدیران وضع موجود مؤسسه خود را ارزیابی نموده ، نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی ،فرصت هاو تهدید  های تحصیلی رامشخص می نماید . امکانات ومنابع را الویت بندی نموده و براساس آن ستراتیژی راهبردی معینی را تدوین و در روشنایی آن بایک نظام مندی اداراه مؤسسه مربوط را به سمت اهداف و آرمان های معین و مشخص سوق می دهد .

پلان ستراتیژیک مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل  نیز بر اساس همین الگو تدوین یافته  ومحتویات این پلان راهبردی در مطابقت  پلان ستراتیژک ملی تحصیلات  عالی با در نظر داشت معیار های یازده گانه ارتقای کیفیت واعتباردهی تدوین وترتیب گردیده است . قابل ذکر است که درتدوین این پلان با تمام اعضای کاردعلمی و اداری مؤسسه ، محصلین نخبه و تاحد امکان با ادارات ذیعلاقه مشوره ونظر خواهی صورت گرفته دیدگاه های مفید آنها در تهیه پلان جدآ در نظر گرفته شده است . امید است این پلان که یک برنامه جامع پنج ساله است  مارایاری نماید تاباگام های متین و استوار به سوی اهداف عالی که همانا عرضه خدمات تحصیلی و تحقیقی معیاری و ارتقای ظرقیت درهمه عرصه ها است حرکت نماییم .

جهت تطبیق و علمی شدن بهتر این پلان با توجه به ظرفیت ها و پرسونل موجود در این نهاد پلان ها و برنامه های کاری و تطبیق برنامه های  کوتاه مدت یک ساله و پلان های انفرادی نیز شامل گردیده است  .

 

دیدگاه و ماموریت مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل

دیدگاه:

مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل مصمم به ارایه تحصیلات عالی باکیفیت درعرصه خدمات تحصیلی متناسب با نیاز مندی های کشور و نیز عصری سازی خدمات تحصیلی، علمی و تحقیقی همگام باسایر نهاد های معتبر کشور و منطقه میباشد.

ماموریت:

مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل در حال حاضر مصروف گشترش و کیفی سازی خدمات بهتر تحصیلی جهت براورده شدن نیازمندی های جامعه و کشور میباشد.

اهداف:

  1. زمینه سازی تحصیلات عالی معیاری برای فرزندان کشور تا درجهٔ لیسانس ، مطابق با خواسته های اسلامی وملی.
  2. تربیهٔ کادرهای علمی ومتخصص ، وپیشبرد فعالیتهای اکادمیک.
  3. انتقال علم وتکنالوژی جهانی، بوسیلهٔ تقدیم ابتکارهای جدید و روشهای  تدریس  پیشرفته.
  4. انکشاف استعدادهای جوانان ، بهبود بخشیدن  پروسه های تحصیلی  و بالا بردن مهارتها  و سویهٔ محصلین از لحاظ  نظری وعملی.
  5. سهم گیری در انکشاف جامعه و بازسازی و ترقی کشور  از طریق  تقدیم  خدمات علمی  و فرهنگی.

 

 

 

ویژه گی ها:

 

1-داشتن محیط  درسی مطابق اصول اسلامی وفرهنگ افغانی.

2-داشتن استادان مجرب به سویه های داکتر وماستر.

3-داشتن نصاب عالی ومعیاری به سویه پوهنتونهای مشهور جهان .

4-داشتن بخش جدا گانه وترانسپورت برای محصلان (طبقه اناث).

5-استفاده از وسائل تدریسی عصری وپیشرفته ( Projector,LCD,Internet )

6-داشتن کتابخانهٔ مجهز، کمپیوترلیب پیشرفته ، و لابراتوار مجهز برای پوهنځی انجنیری.

7-داشتن فضای آرام  و محیط سالم  تدریسی.

8-داشتن پارکینگ وسیع  برای وسائل ترانسپورتی.

9ـ داشتن ساحه سبز وسیع.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پوهنځی حقوق و علوم ساسی

تاریخچه پوهنځی (Histricall Background of Faculty (

 

پوهنځی حقوق وعلوم سیاسی درسال 1393 هجری شمسی در چوکات مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل  بنا بر ضرورت ونیازمندیهای کشور ومنطقه تأسیس گردید كه از تاریخ تأسیس آن به این سو با گذاشتاندن مراحل مختلف تا این زمان پیشرفت ودست آورد های زیاد داشته كه به اساس این پیشرفت ودست آوردها این پوهنځی در سه دورفراغت کادرهای جوان ومسلکی را به منظور خدمت در جامعه افغانی تقدیم نموده است پوهنځی نامبرده درهمین حال دارای دو دیپارتمنت میباشد که عبارت اند از اداره ودیپلوماسی وقضأ وڅارنوالی بوده که دراین بخش های یادشده کادرهای مسلکی اعم از ذکور واناث را تربیه می نماید و در این سه )دور فراغت به تعداد (226) نفر کادرهای مسلکی از پوهنځی یادشده فارغ گردیده است.

خوشبختانه درحال حاضرپوهنځی حقوق و علوم سیاسی در سطح لسانس ، ماستر و دکتور دارای کادرهای علمی میباشد که امورتدریس توسط کادرهای نامبرده واستادان با تجربه به یک علاقه مندی و کوشش خاص به پیش برده می شود  به همین قسم درپهلوی کادرهای علمی پوهنځی در بخش اداری نیز دارای  پرسونل اداری باتجربه بوده که امورات اداری پوهنځی را هم به قسم خوب ومؤثر به پیش میبرند.

دیدگاه پوهنځی:

پوهنحی حقوق و علوم سیاسی آینده خویش را چنین پیش بینی می نماید که از لحاظ علمی در سطح کشور و منطقه به حیث یک پوهنځی قابل اطمینان وقابل باور مطرح شود.

بدون از تعصب (نژاد،زبان، مذهب، ملیت، قوم ، جنس، منطقه ...) درسطح ملی و بین المللی  کادرهای  علمی ، حقوقی و سیاسی ورزیده را درسطح کشور و منطقه تربیه وتقدیم نماید.

ماموریت پوهنځی:

پوهنحی حقوق وعلوم سیاسی تلاش مینماید تا ازطریق تربیت اگاهان و کادر های متخصص , مسلکی و متعهد در بخش های علمی ، حقوقی و سیاسی و اجراء تحقیقات علمی هدفمند درحوزه های  حقوقی وسیاسی سهم فعال خویش را در پیشرفت و تعالی جامعه افغانی و بشری ایفاء نماید.

  اهداف کلی و آموزشی پوهنځی:

اهداف پوهنځی حقوق و علوم سیاسی مؤسسه تحصیلات عالی مستقبل برمحور موضوعات ذیل تمرکز دارد:

  • تأمین شرایط تحصیلی به سطح عالی مطابق به معیار های پذیرفته شده ملی و بین المللی در رشته های اداره و ديپلوماسی و قضاء و څارنوالی به درجه لسانس و ماستری
  • پذیرش یکسان و بدون تبعیض اتباع کشور واجد شرایط به حد ضرورت وظر فیت پوهنځی برای تحصیل 
  • آموزش اساسات، کلیات، مفاهیم، مبانی، مبادی و قواعد کلی علم حقوق و سیاست.
  • بالا بردن دانش تخصصی محصلین به منظور فهم بهتر از مفاهیم حقوقی و سیاسی.
  • آماده ساختن محصلین به منظور فراگیری رشته‌های تخصصی و نهادینه ساختن تخصص گرایی.
  • آموزش کادر مسلکی و تخصصی برای نهادهای عدلی، قضایی و سیاسی کشور.
  • آموزش مهارت‌های قضایی، سلوک، رویه قضایی و تربیه کادر اداری برای نهادهای اداری کشور.
  • آموزش قواعد مرتبط به دعوی، دفاع، چگونگی اقامه آن و آموزش فرهنگی سیاسی همدیگرپذیر برای محصلین این پوهنځی.
  • فراهم سازی مشوره دهی حقوقی و سیاسی برای نهادهای دولتی و غیر دولتی.

ارزش ها :

  • پایبندی به اساسات و ارزش های اسلامی و انسانی.
  • پاسخگویی به نیاز های جامعه .
  • تعهد و مسئوولیت پذیری.
  • عدالت، شفافیت و حساب دهی.
  • کیفیت در ارائه خدمات  آموزشی و تحقیقی.
  • مرجعیت و مقبولیت علمی درسطح ملی ومنطقوی
  • تخصص گرایی و شایسته سالاری.
  • تلاش، ابتکار و خلاقیت در تولید و نشر دانش.
  • مشاوره، همکاری و کار جمعی.
  • کرامت انسانی و احترام متقابل.
  • تحکیم ،وحدت و ثبات اجتماعی و سیاسی.
  • همگام بودن باپیشرفت های علمی و تکنالوژی معاصر.
  • تثبیت اعتبار و جایگاه اجتماعی .

ساحه کار فارغان:

قوه قضاییه،اداره وکالت دفاع،وزارت خارجه،سفارت خانها،قوه مقننه و وزارت عدلیه....

کلینک حقوقی:

پوهنځی حقوق وعلوم سیاسی‌‌ با همکاری پوهنځی حقوق به منظور تقویت مهارتهای علمی و مسلکی محصلین خویش به حیث قضات ، څارنوالی و قانونگزان آینده کشور مرکزی را به نام کلینک حقوقی در سال 1398 ایجاد می نماید.

     کمیته های پوهنځی حقوق و علوم سیاسی:

پوهنحئی  حقوق و علوم سیاسی به خاطر بهبود امور اکادمیک و سهیم ساختن استادان، محصلان و کارمندان در امور، به تعداد ) (8کمیته را در سطح پوهنحی ایجاد نموده است که هر یک از کمیته ها دارای طرزالعمل و وظایف مشخص بوده و طبق آن به فعالیت های شان ادامه می دهد. این کمیته ها قرار ذیل است:

 

 

 

 

چارت تشکیلاتی کمیته های پوهنځی حقوق و علوم سیاسی

 

شماره

اسم کمیته

تعداد اعضا‌ء

ملاحظات

1

کمیته تضمین کیفیت

8

 

2

کمیته تحقیقات علمی

5

 

3

کمیته کریکولم

5

 

4

کمیته اموزش الکترونیکی

5

 

5

کمیته نظم و دسیپلین

5

 

6

کمیته امتحانات

5

 

7

کمیته فرهنګی

5

 

8

کمیته پلان و پالیسی

7

 

 

 

     کمیته تضمین کیفیت:

کمیته تضمین کیفیت یکی از کمیته های است که تلاش های همه جانبه را به خاطر ارتقای کیفیت در سطح پوهنځی و بهبود کیفیت تدریس انجام داده که نظر خواهی از محصلان در رابطه به شیوهی تدریس، چگونهگی سلوک و روش استادان با محصلان،  نظر خواهی از محصلان در رابطه به کیفیت لکچر نوتها و مواد درسی، نظریات بخاطر بهبود کیفیت، مربوط به همین کمیته است. نظریات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه ها، تجزیه و تحلیل گردیده و نتایج آن به دیپارتمنت های مربوطه ارسال می گردد.

 

 

     کمیته تحقیقات علمی:

کمیته تحقیقات علمی بدنه اصلی تمام کمیته های پوهنځی حقوق و علوم سیاسی را تشکیل داده و وظیفه اصلی این کمیته را تشویق به  تحقیق، ایجاد روحیه تولید علم و ترویج ارزش های حقوق و علوم سیاسی بر دارد.

بر علاوه مطالب فوق، بررسی عناوین مقالات علمی، آثار علمی، پروپوزل ها، کنفرانس های علمی و آثار تالیفی استادان و بررسی محتوای آنها نیز از وظایف این کمیته به شمار رفته و کمیتهتحقیقات علمی تلاش می نماید تا استادان پوهنځی را در تهیه آثار فوق الذکر با معیار علمی و اکادمیک کمک نماید.

     کمیته کریکولم :

وظیفه این کمیته را بازنگری و نوسازی کریکولم مطابق به نیاز مندیهای عصر و زمان و تقاضای جامعه تشکیل داده و طبق رهنمود این کمیته کریکولم های هردو دیپارتمنت  بازنگری   وتجدید نظر گردیده و پس از تایید شورای علمی پوهنحئی به معاونیت امور علمی جهت

طی مراحل ارسال می شود.

     کمیته آموزش الکترونیکی:

این کمیته جدیداً در سطح پوهنځی به میان آمده و وظایف آن را آموزش الکترونیکی و شیوه جدید یادگیری از راه دور و مبنی بر شبکه انترنت تشکیل می دهد. در شیوه


آخرین خبرها

د پوهنتون د شمولیت بهیر بشپړول!

۱۴۰۲/۱۲/۲۱ ۰۹:۳۴:قبل از ظهر

د پسرلني سمستر د کانکور ازموینه

۱۴۰۲/۱۱/۰۳ ۰۹:۰۵:قبل از ظهر